Edelsmid Jan van den Bragt

Jan van den Bragt atelier

Ik heb de opleiding voor Goud- en zilversmeden aan het Zadkine College te Schoonhoven en Amsterdam gevolgd.

Voor die tijd heb ik de Pedagogische Academie, een opleiding voor handvaardigheidsleraar en een beroepsopleiding voor fotograaf met succes afgesloten. Toen ik bezig was met een opleiding voor leraar techniek ontdekte ik dat ik het werken met metalen heel erg leuk vond. De stap naar de opleiding voor edelsmid was toen snel gezet.

Ik heb een aantal jaren in het onderwijs gewerkt, nam vervolgens ontslag van mijn vaste baan om me volledig te wijden aan het edelsmeden.

Dat bleek een gouden stap. Ik specialiseerde me in het smeden en ontwerpen van trouwringen, omdat ik graag sieraden maak met een persoonlijk tintje. Zo kwam ik als een van de eersten met de trouwring met elkaars vingerafdruk; ik graveer de vingerafdruk heel nauwkeurig en diep in het goud. Elke trouwring is werkelijk uniek. Vooral als het een eigen ontwerp mbt trouwringen betreft. Ook de trouwring met een boeiende structuur komt van mijn hand; omdat ze stuk voor stuk met de hand gesmeed worden zijn ze werkelijk uniek.

Ik ontvangt mijn klanten in mijn eigen woonhuis ‘Villa Diana’ te Valkenburg (Limburg). Deze mergelvilla uit 1902 straalt een romantische sfeer uit en is daarom uitermate geschikt voor het ontvangen van mijn klanten. Omdat ik geen winkel heb ontvang ik mijn klanten alleen op afspraak, zodat ik er ook alle tijd voor kan vrijmaken. Tel: 06-14314112

Persoonlijke benadering, goede sfeer, perfecte kwaliteit en een goede service staan bij mij dan ook hoog in het vaandel.

Reacties gesloten